Veiligheid en kwaliteit

ADC Cars

Gravenstraat 35

B-3220 Holsbeek

BTW: BE865 921 473

Tel.: +32 (0)16 43 58 50

GSM: +32(0)476 425 850

E-mail: info@adc-cars.be

VEILIGHEID EN KWALITEIT staan CENTRAAL voor U


Vooraleer u een autocarondernemer kiest, moet u weten dat:


•Een chauffeur ong. € 190 per dag kost

Het rijden met een autocar is een bijzonder veeleisend beroep, dat alleen door permanent in de sector tewerkgestelde vakmensen volwaardig kan worden uitgeoefend. De chauffeur moet beschikken over een rijbewijs van cat. D en een medische schifting. Uiteraard dient hij ook ingeschreven te zijn bij de RSZ.


•De dagelijkse rijtijd van een chauffeur streng gereglementeerd is, en max. 9 uur bedraagt.

Een autocarbestuurder mag niet langer dan 9 uur per dag rijden, Twee maal per week 10 uren. Hij mag max. 4.30 u. rijden zonder stoppen en moet dan min. 45 minuten rusten.


•De diensttijd van een chauffeur max. 15 uur bedraagt, indien u langer wegblijft, is een 2de chauffeur noodzakelijk.

Na de dagtaak dient de bestuurder min. 11 uur rust te genieten.


•De gemiddelde aankoopprijs van een autocar ong. € 275.000 bedraagt. Deze investering wordt afgeschreven op +/- 8 jaar a rato van 200 gebruiksdagen per jaar. Dit betekent € 170/dag.

Een touringcar wordt voor indienststelling door de technische controle uitvoerig gecontroleerd. Vervolgens dient om de 6 maanden een nieuwe controle uitgevoerd te worden. Bovendien dienen alle autocars in dienst na 31/3/2003 uitgerust te zijn met veiligheidsgordels op alle zetels. Passagiers zijn dan ook verplicht om deze te gebruiken.

Door onze strenge wetgeving en kwaliteitsbewustzijn, behoren de autocars van onze Belgische ondernemers dan ook tot de meest comfortabele ter wereld.


•De variabele kosten, zoals banden, verbruik, onderhoud, verzekering, enz.. moeten eveneens toegevoegd worden aan de vaste en chauffeurskosten.

Het onderhoud van een autocar is een uiterst belangrijk element, en dit omdat de touringcar zich steeds in een optimale onderhoudstoestand moet bevinden. Tenslotte staat de veiligheid en het comfort van de reizigers centraal.


Aarzel niet om bijkomende info te vragen bij grote prijsverschillen.


Mirakels bestaan niet in onze sector.